Leégett a salgótarjáni csokoládégyár

2011.10.15. 10:22

Szombat kora reggel fejezték be a tűzoltók a salgótarjáni csokoládégyár oltását, közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese, Noskó Zsolt. Az összesen 1800 négyzetméter alapterületű üzem-, raktár- és irodaépületek újragyulladást akadályozó utómunkálatok még szombat délelőtt is tartanak.

Hárman voltak az üzemben, amikor kigyulladt, ők még időben ki tudtak menekülni az épületből, így nem sérült meg senki. A riasztást péntek este tíz óra után kapta a katasztrófavédelem ügyelete. Az ötös skálán négyes fokozatúvá minősített tűzesethez a salgótarjáni és a balassagyarmati tűzoltók mellett a szomszédos megyékből is kivonultak egységek, így a hatvani, a gyöngyösi és az ózdi tűzoltók is, csaknem nyolcvanan.

A Lívia Csokoládégyártó Kft. salgótarjáni üzeme ugyan egy lakótelep kellős közepén található, de az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegette a környező négyemeletes lakóházakat, tette hozzá Noskó.

A tűzvizsgálat és a kárfelmérés az utómunkálatok befejezése után kezdődhet el, de az már látszik, hogy a kár elérheti a több tízmillió forintot is, ugyanis odaveszett a teljes raktárkészlet, a többi között a Mikulásra és karácsonyra szánt csokoládék is. A tanúkat és a gyár tulajdonosát már meghallgatták.