Egy krimirendezőt kerestek, váratlan hullát találtak

2011.10.17. 23:18
Felderítetlen bűnügyet segíthet megoldani egy svéd krimirendező tragikus halála: az eltűnt Daniel Lind Lagerlöföt kereső rendőrök nem bukkantak a rendező nyomára, viszont találtak egy feldarabolt holttestet, amely bizonyosan nem az övé.

Az eddig mintegy húsz mozi- és tévéfilmet jegyző rendező október 6-án tűnt el a tengerparton Svédország nyugati részén, a Tjurpannan Nemzeti Parkban, ahol legújabb krimijének forgatásához keresett helyszínt. A 42 éves filmes két társával tekintette meg a helyszínt, mindhárman külön járták be a környéket, és amikor Lagerlöf hosszú órák után sem került elő, a keresésére indultak. A férfinak nem sikerült a nyomára bukkanni, valószínűleg a tengerbe zuhant a meredek sziklák valamelyikéről.

A rendőrség kizárja, hogy a krimirendező bűntény áldozatává vált volna, ám a filmes után kutatva megtalálták a feldarabolt holttestet, amely viszont bűncselekmény áldozata lehet. Nemrég felmentettek például egy gyilkossággal vádolt környékbeli férfit, mert egy éve sem találják feltételezett áldozata - 31 éves barátnője - holttestét, noha a lakásán talált vér- és lövedéknyomok a bűnösségére utalnak.

A hatóságok DNS-elemzéssel próbálják azonosítani a tengerparton talált holttestet. Nem lesz könnyű dolguk, mert a tetemet akár Norvégiából, Dániából vagy Németországból is a svéd partokra sodorhatta a víz. 
A svéd krimirendező honfitársnője, Camilla Lackberg A fjallbäckai gyilkosság című bűnügyi regényének megfilmesítésére készült, amikor a tragikus baleset érte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport