Pornó a Sesame Streeten

2011.10.17. 09:28 Módosítva: 2011.10.17. 09:35
A Muppet család helyett pornót láthattak vasárnap a Sesame Street kis rajongói, mert hackerek feltörték a Youtube-csatornájukat. A tartalmat törölték, az eredetit most próbálják helyre állítani.

Vasárnap leállították a Sesame Street Youtube-csatornáját, a látogatók csak egy rövid üzenettel szembesülhetnek, miszerint a csatorna nem létezik. Néhány órával korábban a népszerű csatorna még működött, igaz, a kedves bábfigurák helyett pornót láthattak az érdeklődők. A gyerekcsatornát tegnap ugyanis hackerek törték fel, és helyeztek el ott zavarba ejtő tartalmat.

A CNN megkereste a videómegosztót, ahol elmondták, a szexvideókat a tulajdonos kérése nélkül is törölték volna, mivel az ilyesmi nem megengedett a szabályaik szerint. A Sesame Street Workshop, az oldalt működtető nonprofit szervezet úgy nyilatkozott: "Oldalunkat feltörték, és jelenleg azon dolgozunk, hogy helyreállítsuk az eredeti tartalmat. Mindig ügyeltünk arra, hogy látogatóinknak a koruknak megfelelő tartalmakat nyújtsunk, és reméljük, hogy hamarosan orvosoljuk ezt a problémát."

Eltávolították azt a két kommentet is, amelyek vállalták a felelősséget a hekkelésért. Egyikük később cáfolta, hogy köze lenne az akcióhoz. "Nem hekkeltem meg a Sesame streetet, becsületes Youtube-felhasználó vagyok - írta MrEdxwx- Keményen dolgozom, hogy minőségi videójátékos videókat készítsek, és mindig is tiszteltem a közösség szabályait."