Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

24 embert hoztak ki az égő társasházból

2011.10.22. 08:08 Módosítva: 2011-10-22 08:08:50
Szinte teljes terjedelmében leégett egy szentgotthárdi nyolclakásos társasház tetőszerkezete pénteken a későesti órákban - közölte a katasztrófavédelem szombaton reggel. A házból nyolc családot, összesen 24 embert kellett kimenekíteni, a tűzben senki nem sérült meg.

Szabolcsi Zsolt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a település polgármestere már a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte a lakók kitelepítését és gondoskodott elhelyezésükről is. Tizenhatan rokonoknál, nyolcan pedig egy panzióban töltötték az éjszakát.

A tűzeset a Rába-parti város Ady utcájában történt. A lángokat több órás munkával a körmendi, szombathelyi és a zalaegerszegi tűzoltók oltották, utóbbiak egy magasból mentő egységgel vonultak a helyszínre.

A tűzben az emeleti négy lakás teljesen kiégett, az alsó négyben 60-70 százalékos pusztítást végzett a tűz. A lángokat végül szombaton hajnalra sikerült eloltani.

A helyszínt a rendőrök átadták őrzésre a rendőrségnek, ugyanis azt statikai vizsgálatnak kell majd megállapítania, hogy az épület tartóelemei mennyire sérültek a tűzben. A tűzvizsgálat még tart, ezért a tűz okáról egyelőre nem lehet biztosat mondani.