Halálos baleset Szegeden

2011.10.23. 07:53
Autóbusz elé hajtott egy autó, amelyben vajdasági fiatalok utaztak vasárnap hajnalban Szegeden; az egyik női utas olyan súlyosan megsérült, hogy már csak az újraélesztés segíthetett volna rajta, de a mentőknek ez nem sikerült.

A szabadkai rendszámú autóban négy, harminc éven aluli fiatal – elöl két férfi, hátul két nő – utazott, amikor a Bakay Nándor utca és a Boross József utca kereszteződésében egy autóbusz elé hajtottak. A fiatalok valószínűleg a közeli diszkóból tartottak hazafelé, amikor a kereszteződésben nem adtak elsőbbséget a helyi járatba induló busznak.

szeged
Fotó: delmagyar.hu

Az autóban ülők mindegyike megsérült. A jobb oldalon, hátul ülő 19 éves lány volt az, akit megpróbáltak újraéleszteni. Ő helyben életet vesztette. A többieket a mentők kórházba szállították. A helyszíni vizsgálat eredménye szerint az autó vezetője alkoholt fogyasztott, ezért büntetőeljárás indult ellene. Jelenleg a sérülései miatt kórházi ápolást kap.

A buszon nem volt utas, sofőrje pedig sértetlen maradt. Az érintett útszakaszon a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes az útzár.