Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

103 kokainkapszula végzett egy olasz férfival

2011.10.25. 17:44

Életét vesztette Peruban egy olasz állampolgár néhány nappal azután, hogy lenyelt több mint 100 darab, összesen 407 grammnyi kokaint tartalmazó kapszulát.

A 44 éves Roberto Palazzottit még csütörtökön szállították kórházba erős hasi panaszokkal a délkelet-perui Cuzco városában, három nappal később pedig megállt a szíve és meghalt.

A boncolás során a gyomrában összesen 103 darab kokainkapszulát találtak, amiből valószínűsíthető, hogy a férfi kábítószer-kereskedőkkel működött együtt. A helyi drogdílerek gyakran külföldi állampolgárokat használnak a kábítószer kicsempészéséhez.

Idén január és július között a limai repülőtéren 110 külföldi (többek között spanyol, mexikói, holland, portugál, olasz, lengyel, izraeli és thai nemzetiségű) került a hatóságok kezére, mert drogot próbáltak kivinni az országból.

Kedden egy 38 éves spanyol állampolgárt hallgattak ki a limai hatóságok, miután üveggyapottal kibélelt bőröndjében 12,5 kilogramm kokaint találtak. Carlos Lopez Rose a rendőrségnek elmondta, hogy az utazótáskát egy limai hotelben adta át neki egy ismeretlen, és 3 ezer eurót ajánlott fel azért, ha elviszi azt Madridba, ahol visszavette volna tőle.