Négy évet kapott az ohiói szextanárnő

2011.10.28. 18:27

Négyéves börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 33 éves Stacy Schulert, a Cincinnati külvárosában működő Mason High School volt tornatanárnőjét, mert öt tanítványával is szexuális kapcsolatba keveredett. A fiúk 17 évesek voltak a történtek idején, és bár Ohio államban 16 év a beleegyezési korhatár, azt a törvény tiltja, hogy egy tanár kikezdjen diákjával.

Schulert azzal is megvádolták, hogy alkoholt és marihuánát adott a fiúknak, akik közül többen is a gimnázium futballcsapatában játszottak. A tornatanárnő ügyvédei a per során azzal védekeztek, hogy Schuler a tettek elkövetésének idején beszámíthatatlan volt, és elmebetegsége, az arra szedett antidepresszánsok, illetve a gyógyszerre ráivott  alkohol megakadályozták abban, hogy felmérje tetteinek következményeit.

Depressziós lett a hátmasszázstól

A megrontott fiúk szerint Schuler otthonába csábította őket, és valóban ivott az aktusok előtt, ők meg csak találgattak, hogy vajon mire készül a tanárnő. „Mindannyiunknak megmasszírozta a hátát – mondta a bíróságon az egyik áldozat. Mindannyiunknak egyenként ... mi levettük az ingünket, ő meg dörzsölte a hátunkat.”

Stacy Schuler
Stacy Schuler

Az egyik áldozat apja tanúvallomásában elmondta, hogy fia az eset után depresszióssá vált, elveszítette motivációját, és majdnem elmulasztotta az egyetemi beíratkozást. „Otthon dühös volt, nem akarta látni a családját és senki más sem – nem az volt, aki korábban” - vallotta a fiú apja.
A tanárnőt börtönbe vonulása után fél évvel szabadlábra helyezhetik, de élete hátralevő  részében szexuális bűnözőként tartják majd számon, és lakcímét háromhavonta jelentenie kell a hatóságoknál.