Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Hamis kínai gyógyszerekre csaptak le

2011.11.01. 09:24

Közel harminc millió dollár (6,6 milliárd forint) értékű hamisított gyógyszert foglalt le, és 114 embert őrizetbe vett a kínai rendőrség az ország középső részén fekvő Honan (Henan) tartományban, közölte a kínai média kedden.

Kajfeng (Kaifeng) városának közbiztonsági hivatala négy hónapja rendelte el az illegális gyógyszergyárak felkutatását, miután áprilisban egy helyi patikában rajtakaptak egy vásárlót, aki hamisra próbálta kicserélni a pulton lévő eredeti készítményt.

A kajfengi hatóságok végül összesen 117 illegális gyógyszergyárra, illetve gyógyszereket értékesítő helyre csaptak le, és az Anjang (Anyang) városi központú hálózat 114 gyanúsítottját vették őrizetbe. Az akció során több mint 65 millió gyógyszeres üvegcsét foglaltak le. A nyomozást még folytatják.

A hír megjelenésének idején a gyógyszerek minőségi biztonságáról Sanghajban tárgyalt Dara Corrigan, az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszeripari hivatalának főtisztviselője. Az Egyesült Államokban a múltban - elsősorban az interneten rendelt kínai orvosságok esetében - már több botrány tört ki, miután kiderült, hogy a kézbesített szerek nem voltak eredetiek.