Kokaint találtak a nyírteleki szivarokban

2011.11.02. 13:05

Október 28-án tartott házkutatást egy nyírteleki nő házában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi osztálya. Egy csomagot találtak, amit Argentínában, Buenos Airesben adtak postára, és aminek tartalma egy 20 db szivart tartalmazó doboz volt  - írja a police.hu.

A Rebeka névre hallgató kábítószer kereső szolgálati kutya a szivarokat megszagolva egyértelműen kábítószer jelenlétét jelezte. A nyomozók alapos vizsgálata során a szivarok belsejében darabonként kb. 20 gramm kábítószer gyanús fehér port találtak. Az előzetes szakértői vélemény és a kábítószer gyorsteszt eredménye alapján a fehér por nagy tisztaságú kokain, összesen 220 gramm.

A lakás tulajdonosa elmondta, hogy gyermekének nigériai állampolgárságú édesapja küldette címére a csomagot. A férfi jelezte, hogy érkezni fog egy csomag, ami az övé és majd jelentkezni fog érte. A nyomozók ezt nem várták meg, a férfit egy budapesti szórakozóhelyen elfogták, és őrizetbe vették. A 29 éves nigériai férfit a rendőrség visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, az elvégzett drogteszt a férfi szervezetében is kábítószer hatóanyagainak jelenlétét mutatta ki. A bíróság a rendőrség kezdeményezésére a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.