A Best Reisen egyeztet a biztosításról

2011.11.07. 09:39 Módosítva: 2011.11.07. 11:29

A Best Reisen egyeztet arról, hogy a hurgadai balesetben érintettek közül kinek melyik társaságnál van megkötve az utasbiztosítása – közölte Zám Tibor irodavezető.

Zám Tibor elmondta: egy-két utasról még mindig nem tudják, hol kötött biztosítást, de az orvosi ellátást ők is mindenképpen megkapják.

Eddig két biztosítótársaságról tudni – EUB Európai Utazási Biztosító és a QBE Atlasz Biztosító –, hogy érintett az ügyben, de más társaságnál is lehet még megkötött biztosítás. A biztosítók most azon vannak, hogy az orvosi jelentés szerint kritikus helyzetben lévő sérültek hozzátartóit utolérjék, az utazási iroda pedig segíteni tud a hozzátartozók soron kívüli kiutaztatásában, akár a mai napon is – tette hozzá Zám Tibor.

Az irodavezető elmondta: a Best Reisen a charterjáratot és a különböző szolgáltatásokat értékesítette. Lehetett náluk is biztosítást kötni, de a többség nem velük szerződött.

Az egyiptomi buszbaleset áldozatainak és sérültjeinek többsége az Uniqa biztosítottja – erősítette meg Écsy Zoltán, az Uniqa Biztosító utasbiztosítási termékmenedzsere. A segítségnyújtási szolgáltatójuk, a Europ Assistance a helyszínre utazott. A QBE Atlasz Biztosítónál a jelenlegi állás szerint négyen kötöttek biztosítást.