Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét évet kaphat az egyiptomi sofőr

2011.11.09. 12:56 Módosítva: 2011-11-09 13:17:13
A vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjei, akiket a település kórházában ápolnak, mindannyian szállítható állapotban vannak.

A hurgadai kórházban lévő minden sérült szállítható állapotban van, lehetőség szerint még szerdán mindenkit hazaszállítanak - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában szerdán.

A Kairóban ápolt négy sérült közül már csak egyet, a felnőttet altatják.

A legmagasabb büntetést javasolják

Mint a műsorban elhangzott, az egyiptomi sajtó az ügyészségi vizsgálati eredményre hivatkozva azt írta: turistabuszra nem volt jogosítványa a sofőrnek, aki a szerencsétlenül járt magyarokat szállította a repülőtérre. A lapok szerint az őrizetbe vett férfit nem is  regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják.

A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmezette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet - hangzott el a műsorban.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar meghalt, 29-en pedig megsérültek.