Hét évet kaphat az egyiptomi sofőr

2011.11.09. 12:56 Módosítva: 2011.11.09. 13:17
A vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjei, akiket a település kórházában ápolnak, mindannyian szállítható állapotban vannak.

A hurgadai kórházban lévő minden sérült szállítható állapotban van, lehetőség szerint még szerdán mindenkit hazaszállítanak - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában szerdán.

A Kairóban ápolt négy sérült közül már csak egyet, a felnőttet altatják.

A legmagasabb büntetést javasolják

Mint a műsorban elhangzott, az egyiptomi sajtó az ügyészségi vizsgálati eredményre hivatkozva azt írta: turistabuszra nem volt jogosítványa a sofőrnek, aki a szerencsétlenül járt magyarokat szállította a repülőtérre. A lapok szerint az őrizetbe vett férfit nem is  regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják.

A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmezette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet - hangzott el a műsorban.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar meghalt, 29-en pedig megsérültek.

  • Hírek
  • Árfolyam