Egymilliárdot sikkasztott egy pécsi ügyvéd?

2011.11.10. 19:14

A Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette azt az ügyvédet, aki tavaly decemberben önmaga ellen tett feljelentést, miután a nála letétbe helyezett százmilliók tűntek el – írja a PécsMa.hu pécsi online lap. A férfi előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a Pécsi Városi Bíróság, közölte az MTI a bíróság elnökének tájékoztatása alapján.

Hajdu István elmondta azt is, hogy a férfi előzetes letartóztatására azután történhet meg, hogy az ellene folyó büntetőeljárás ideje alatt a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el, utóbbival 20 millió forint kárt okozott.

A pécsi lap cikke szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előzetes adatgyűjtést követően szerdán, az esti órákban Pécs egyik vendéglátó helyiségében – pénzátvétel közben – elfogták E. Levente 44 éves férfit. A PécsMa információ szerint kommandós akcióval fogták el a férfit.

A hírportál felidézi: az ügyvéd Kozármisleny városa által nála letétbe helyezett 100 millióval sem tudott elszámolni, de ezen kívül még több százmillió forint tűnhetett el. A pénzt olyan befektetésekre kérhette 2009 tavaszától, amelyek végül nem teljesültek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyvédet december 20-án gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a mostani őrizetbe vételig szabadlábon volt.