Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Mostanra minden hurgadai sérült hazaért

2011.11.10. 18:01 Módosítva: 2011.11.10. 18:02

Jó állapotban van az a kilenc sérült, akit csütörtök délután szállítottak Magyarországra Hurgadából, mondta Nagy Ferenc, a szállítást lebonyolító Europ Assistance operációs vezetője Budapesten. A fedélzeten hét könnyebb és két súlyos sérült volt, mindannyian jól viselték az utazást.

Egyiptomban először egy állami kórházba kerültek, ahol Nagy szerint tragikus körülmények között voltak, onnan sikerült őket egy magánkórházba szállítani. Egy súlyos sérült még Kairóból a késő esti órákban érkezett haza Budapestre.

A Dornier típusú gép nem sokkal délután három óra előtt landolt Budapesten, a kilenc sérültet hétfős orvoscsoport kísérte. A sérülteket mentőautókkal a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték.

Kalmár László, a Europ Aissistance ügyvezető igazgatója azt mondta, a szállítás és a szervezés eddigi költségei meghaladják a 60 millió forintot. Kérdésre válaszolva közölte, hogy a tizenegy holttestet a repülőtérről szintén a Europ Assistance szállítja el.

A halálos áldozatokat szállító katonai repülőgép csütörtökön szintén megérkezett Magyarországra. A holtesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép 17.41-kor a kecskeméti légibázison landolt. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító cégek szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek.

Karsai Márta, a Groupama biztosító utasbiztosítási osztályvezetője azt mondta, annak a négy családnak, amelynek a Groupamánál volt biztosítása, és a hozzátartozójuk meghalt a balesetben, félmillió forint segélyt adnak.

A vasárnapi hurgadai buszbalesetben tizenegy magyar turista vesztette életét, és további 29 megsérült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport