Egy táska miatt robbanhatott ki a késelésig fajuló vita Tiszaújvárosban

2011.11.17. 07:41
A szerdán vélelmezettekkel szemben nem egy támadó és két áldozat, hanem két támadó volt a tiszaújvárosi gimnáziumban történt késelésnél. A támadás könnyebb sérültje, a kezén megvágott 14 éves fiú azt mondta a rendőröknek, ő keveredett konfliktusba a súlyos sérülttel, a késelő pedig a barátja volt.

Egy táska miatti nézeteltérés fajult késelésbe a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnáziumban a Magyar Nemzet értesülései szerint. Szerdán az iskola egyik körömi diákja nyakon és hátba szúrta egyik 13 éves iskolatársát, egy másikat pedig a kezén megvágott. A Borsod Online szerdai információi szerint a késelő fiú nem akarta beengedni az áldozatát a vécébe, és ezért szúrhatott, a Magyar Nemzet viszont a támadás másik sérültjétől más történetet halott.

A kezén megvágott 14 éves fiú elmondása szerint ő felejtette a vécében a táskáját, amiért vissza akart menni, ekkor keveredett dulakodásba a későbbi áldozattal. A kezén megvágott fiú állítása szerint a késelő az ő barátja volt, aki a segítségére sietett. Dulakodás közben elővette a kését, megszurkálta a 13 éves áldozatot, de közben magát és barátját is megvágta.

A 13 éves fiút súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel a miskolci kórházba. Állapota stabil. A Magyar Nemzet értesülései szerint a nyakát ért szúrás centikkel kerülte el nyaki ütőerét.

A késelés után Bráz György, a város polgármestere is felkereste a gimnáziumot. Elfogadhatatlannak és gyalázatosnak nevezte a történteket, egyben bejelentette, hogy szigorú rendszabályok bevezetését kezdeményezi. A történtek az iskola jelenlegi és volt diákjait is megdöbbentették. Állításuk szerint az iskolának kimondottan jó híre van, diákjai rendezett körülmények közt élő családokból kerülnek ki.

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa szerint a tiszaújvárosi szurkálás "extrém eset, amely már túlmutat az iskolai agresszió fogalmán". Fontosnak nevezte a történtek felderítését, hogy fel lehessen készülni a hasonló esetek kivédésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport