Bombariadó volt a Hungexpón

2011.11.19. 15:26 Módosítva: 2011.11.19. 18:04

Bombariadó miatt szombat délután fél kettőkor rendőröknek kellet kiürítenie a X. kerületben lévő Hungexpo Budapesti Vásárközpontot. A rendőrség átvizsgálta a helyszínt, és mivel nem találtak robbanóanyagot, a kiállítók és a vendégek visszamehettek a kiürített részekre, ahol borkiállítást, welnesskiállítást valamint sport- és kalandnapokat tartanak a szervezők.

Bár a Hungexpo munkatársai a rendőrségi helyszínelés alatt várakozási lehetőséget biztosítottak a kiürített pavilonoktól távolabb eső Expo szállodában, a kiállítók és a látogatók egy része inkább hazament.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya az Index megkeresésére az alábbi tájékoztatást adta: "Szombat délután 13 órakor jött fenyegető telefon a BRFK központi telefonszámára egy XVII. kerületi nyilvános fülkéből. Az ismeretlen férfihang közölte, hogy bomba fog robbanni a Hungexpón. A BRFK megtette az ilyenkor szükséges lépéseket."

A szervezők ingyenes belépéssel kárpótolják a látogatókat a bombariadó kellemetlenségekért. A négy kiállításon részt vevő több ezer látogató és több száz kiállító volt kénytelen elhagyni a Vásárközpont pavilonjait. Alig két órás szünet után előbb a kiállítókat majd a látogatókat is újra beengedték a Vásárközpont területére. A kellemetlenségek kompenzálására vasárnap ingyenessé teszi a  belépést és a parkolást a vásárszervező cég  a látogatók számára.