Elraboltak egy szolnoki házaspárt

2011.11.22. 08:38 Módosítva: 2011.11.22. 11:19
A jómódú, köztiszteletben álló házaspárt péntek óta nem látták, a házukban bűncselekményre utaló nyomokat találtak. Lapinformáció szerint a rendőrség a volt NB 1-es futballista Herczku Szabolcsot keresi az ügy miatt.

A rendőrség személyi szabadság megsértése gyanújával nyomoz egy eltűnt szolnoki házaspár ügyében. Baunok Istvánt és feleségét, Hidvégi Juliannát múlt pénteken látták utoljára – írja a Bors.

A rendőrség a házaspár eltűnésének bejelentése után átvizsgálta a család szolnoki házát, ahol bűncselekményre utaló nyomokat találtak, melyek alapján azt valószínűsítik, hogy Baunokékat elrabolták.

Baunok István és Baunokné Dr. Hidvégi Julianna Erzsébet
Baunok István és Baunokné Dr. Hidvégi Julianna Erzsébet
Fotó: Police.hu

A középkorú, köztiszteletben álló, jómódú házaspárról – a férfi építési vállalkozó, a felesége gyermekorvos – az utolsó életjel a tápiósági tanyavilágból érkezett: itt csatlakozott rá a férfi telefonja utoljára a mobilhálózatra.

A rendőrség átkutatta a tanyavilágot, az egyik tanyán kommandósok ütöttek rajta, de a házaspár nem került elő. A rendőrök keresik a házaspár autóit, egy fekete Skodát és egy bordó Peugeot-t is.

Mészáros Tibor és Herczku Szabolcs
Mészáros Tibor és Herczku Szabolcs
Fotó: Police.hu

A nyomozás során felmerült, hogy két férfinak, Herczku Szabolcsnak és Mészáros Tibornak köze lehet a házaspár eltűnéséhez, ellenük országos körözést rendeltek el.

Herczku Szabolcs a Privát kopó c. lap értesülése szerint azonos a volt NB I.-es futballistával, aki szerepelt a Bp. Honvéd, a Győri ETO, a Gázszer FC, valamint a Diósgyőri VTK csapatában is. A Helyi Téma tavaly januári cikkében azt írta, hogy Herczku gyerekeket edz, és több csapatánál sem fizették ki.