A róla elnevezett börtönbe került az exseriff

2011.12.02. 11:10

Törvényellenes drogterjesztés és előállítás vádjával előzetes letartóztatásba helyezték Patrick Sullivant, a 68 éves coloradoi exseriffet. Abban a körzetben fogták el, melynek nyugdíjazásáig vezetője volt. A gyanúsított a róla elnevezett börtönben várja az ítéletet, közölte a NY Times és több amerikai orgánum.

A férfit kedd este fogták el, miután a nyomozók két informátortól megtudták, hogy Sullivan egy lakásban nagyobb mennyiségű metamfetamin átadására készül. Ellenszolgáltatásként szexuális vágyai kielégítését kérte a férfiaktól, akik aztán feldobták őt.

A szerdai tárgyaláson az informátorok azt állították, hogy a kábítószerért cserébe régóta szexuális kapcsolatban álltak Sullivannel. A bíró az eredetileg 250 000 dolláros óvadékot is megduplázta.

Grayson Robinson, Araphoe megye jelenlegi seriffje közölte, hogy a nyomozást november 17-én kezdték meg több embertől származó információk alapján.

Mintaseriff volt korábban

Sullivan korábban mintaseriffnek számított. 1984 és 2002 között volt a Denver agglomerációjához tartozó megye seriffhivatalának vezetője. 1989-ben két alkalmazottját is megmentette egy túszejtésésbe torkolló menekülés során, melynek végén a fegyveres elkövető öngyilkos lett.

1995-ben Bill Clinton a Nemzeti Bűnmegelőzési és Ellenőrzési Bizottság tagjává nevezte ki. Nyugdíjazása előtt, 2001-ben az év seriffének választották. Ekkor érte az a megtiszteltetés, hogy elneveztek róla egy börtönt.

A columbine-i iskolai mészárlás miatt 2002 és 2008 között egy helyi középiskola biztonságért felelős igazgatója volt.