Elfogták a pénzszállító sofőrjét és társát

2011.12.07. 10:52 Módosítva: 2011.12.07. 10:53
Rátaláltak a nyomozók kedden a pénzszállító sofőrjének budapesti búvóhelyére, ahol nemcsak a férfi, hanem az eltűnt 1,2 milliárd forint egy része is meglett. A férfit és társát sikkasztással gyanúsítják, a kihallgatás elkezdődött, de a rendőrség szerint nem működnek együtt. A budapesti főkapitány szerint szerencsések, hogy életben vannak, mert a rekordnagyságú zsákmányra felfigyelt az alvilág is.

Két embert elfogott a múlt heti pénzszállítólopás miatt nyomozó rendőrség, hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. Először, kedd délelőtt a pénszállító sofőrjének, L. Róbertnek a bűntársát, V. Pétert fogták el a XVII. kerületben. Őt csempészet miatt kereste már a NAV is. A sofőrt délután fogták el, szintén Budapesten, a búvóhelyén. Azt nem árulták el a rendőrségi sajtótájékoztatón, hogy hol volt a búvóhely.

A két férfit különösen nagy értékű sikkasztással gyanúsítják. A rendőri vezetők nem beszéltek arról, hogy pontosan mekkora összegről van szó, csak annyit mondtak: milliárdos tétel. A hiányzó pénz egy része megkerült a sofőr búvóhelyén, mondták, de azt nem hozták nyilvánosságra, mekkora ez a rész. A sajtótájékoztatón az újságírók nem tehettek fel kérdéseket. Azt sem tudni, keresnek-e még további gyanúsítottakat.

A kihallgatások folynak. A rendőrség szerint együttműködés nem tapasztalható az elfogottak részéről. Az ügyön száz nyomozó dolgozott, összesen hatezer munkaórát fordítottak rá. Tóth Tamás, a budapesti rendőrfőkapitány megjegyezte: az elfogottak szerencsések, hogy még életben vannak, mert ez az óriási összeg felkeltette az alvilág érdeklődését is.

L. Róbert
L. Róbert
Fotó: Police.hu

A bűntény múlt szerda délután történt. A sofőr, a 37 éves L. Róbert a II. kerületi Medve utcából az I. kerületi Donáti utcába, egy teremgarázsba hajtott a pénzszállító autóval.

A pénzt itt egy 1992-es évjáratú, fehér színű Volkswagen Passatba pakolták át, majd elhajtottak. Ezt rögzítették a térfigyelő kamerák. A rendőrök a hétvégén találták meg a meneküléshez használt autót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya vasárnap közölte: a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen sikkasztás miatt. A több mint egymilliárd forintos elsikkasztott szállítmány az eddig legnagyobb magyarországi zsákmány. A korábbi legnagyobb rablásnál 600 milliót vittek el.