Ágnes
-1 °C
2 °C

Kétszer verték félholtra a pénzváltót

2011.12.12. 13:53

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablásokkal gyanúsít a rendőrség három, már előzetes letartóztatásban lévő férfit – közölte Tánczi Tibor, a Vas megyei rendőr-főkapitányság megbízott főkapitánya.

A gyanúsítottak két alkalommal is kiraboltak egy "közismerten pénzváltással foglalkozó szombathelyi férfit", az első esetben, 2010 februárjában életveszélyesen, idén novemberében pedig súlyosan megsebesítették.

A rendőrök december 5-én fogták el az egyik feltételezett elkövetőt, miután a férfi betelefonált a rendőrségre, feltárta a bűncselekmények elkövetésének több részletét, majd közölte, hogy öngyilkosságot fog elkövetni.

A rendőrök azonnal elindultak a felkutatására; a férfi elmondása szerint a Kőszeg környéki hegyekben arra készült, hogy felvágja az ereit, de néhány óra múlva a városban találták meg, sebeiről pedig kórházba szállítása után az orvosok megállapították, hogy nyolc napon belül gyógyulnak, így őrizetbe tudták venni.

A rendőrök ezután elfogták a férfi két társát is. Beigazolódott, hogy mindkét bűncselekményt ugyanaz a három ember követte el. Ketten a helyszín közelében várakoztak, harmadik társuk a sértett mozgását figyelte meg, a kapcsolatot pedig mobiltelefonon tartották.

A rablások hasonlóan zajlottak le, a férfit megtámadták, brutális módon bántalmazták, és elvették a pénzét. Az első esetben a pénz a táskájában volt, a második esetben a mellényében tartotta, de azt is lehúzták róla.

A rablásoknál a tettesek különböző eszközökkel fel voltak fegyverkezve, de ezeket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánják megnevezni.

Azt viszont elmondták, hogy a második rablás nyomozásánál két szemtanú is segítette a rendőrök munkáját, így akkor is elfogták volna a gyanúsítottakat, ha egyikük a már ismertetett körülmények között nem telefonál.

Ketten büntetett előéletűek, mindhárman vállalkozónak mondják magukat, egyikük bejelentett módon Ausztriában dolgozott.