Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Előzetesben a fegyvert tanára fejéhez emelő diák

2011.12.14. 21:44
Előzetes letartóztatásban van az a tatabányai diák, aki még hétfőn óra közben egy gázpisztolyt fogott a tanárára.

Az m1 szerda esti Híradójában nyilatkozó Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a bűncselekmény súlyára és a bűnismétlés veszélyére való tekintettel kezdeményezték a fiú előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A hetedikes fiút felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrség.

A 14 éves fiút megbilincselve vitték a tatabányai városi bíróságra, ahol azt mondta: "a fegyvert viccből vette elő és igazából nem akarta megijeszteni a tanárnőt" – hangzott el a Híradóban.

Mint kiemelték: "a tatabányai diák két hete töltötte be a 14. évét, így valószínűleg ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került a 14 éves büntethetőségi korhatár bevezetése óta". A fiút egy fővárosi javítóintézetbe vitték – tették hozzá.

Az m1 kedd esti Híradójában számoltak be arról, hogy őrizetbe vettek egy 14 éves tatabányai diákot, aki tár nélküli gázpisztolyt emelt tanára homlokához. A fiatal büntetése akár öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet – tették hozzá.