Lehel
17 °C
27 °C

Ismeretlen karácsonyi jótevők bukkantak fel

2011.12.18. 08:46
Ismeretlen jótevők jelentek meg áruházakban, boltokban az Egyesült Államokban, akik kifizetik szembeszökően szegény emberek számláinak jó részét.

A Kmart üzletlánc példaként említ egy olyan esetet, amikor a nebraskai Omahában egy 53 éves nő hét unokájának vásárolt karácsonyra játékokat összesen 250 dollárért (40 ezer forintért), ám csak az ötödét kellett állnia, mert egy ismeretlen kifizette a többit. A nagymama és férje szűkösen élnek, hónapról, hónapra.

Egy másik eset jótevőjének kiléte sem ismert, csak annyi, hogy nő, és nemrégiben veszítette el férjét. Az özvegy legalább ötven ínségben élő vásárlónak fizette ki a számláját egy áruházban, köztük egy szegényesen öltözött apának, aki 3 kisgyerekével ment szerény ajándékokat vásárolni. Amikor a kasszánál az ismeretlen asszony azt mondta, hogy ő fizet helyette, a férfi először viccnek vélte az egészet.

A jótevő kifelé tartva még 50 dolláros - 12 ezer forint értékű - bankjegyeket is osztogatott olyanoknak, akiket rászorulóknak ítélt. Aki megkérdezte, hogy mivel viszonozhatná jóságát, attól csak annyit kért, hogy emlékezzen Benre, a férjére.

Egy másik, ugyancsak kasszasornál álló asszony egy négygyerekes anyának fizette ki a számláját egy indianapolisi Kmart üzletben, a megajándékozott és megsegített anya pedig könnyekre fakadt.

Hasonló karácsonyi közvetlen jótékonysági tetteknek lehettek tanúi vevők és pénztárosok Michigan, Iowa, Indiana, Montana, Missouri államokban. A jóságos jelenség a Kmart egyik vezetője szerint Michiganből indult útjára.