Néhány hete még gyilkosával együtt kínzott a feldarabolt férfi

2011.12.21. 09:04
Néhány nappal a darabolós gyilkosság előtt kínzott meg, és vert félholtra egy 74 éves férfit T. Edit. A nő éppen későbbi áldozatával együtt hurcolta el lakásából P. Sztavroszt, hogy megszerezze pénzét, írta a Blikk.

F. Györggyel együtt tört be november 27-én egy idős férfi lakásába az az 52 éves nő, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség egy brutális gyilkosság gyanújával. A darabolós gyilkosság áldozata F. György volt.

A Semmelweiss utcai ház, ahol a rémtettek végbementek
A Semmelweiss utcai ház, ahol a rémtettek végbementek
Fotó: Mihádák Zoltán

A Blikknek a 74 éves éves görög származású férfi fia beszélt a történtekről azt állítva, hogy a nő folyamatosan zaklatta szerelmével apját, és kisebb-nagyobb összegeket is kért tőle. Egy hónapja azonban el akarta küldeni zaklatóit, de azok félrelökték Havanna utcai panellakásának ajtajából, és bejutottak a lakásba. P. Sztavroszt először saját lakásában, majd elhurcolva, a nő albérletében bántalmazták, kínozták, hogy árulja el, hol rejtegeti pénzét és értékeit.

P. Teo a Havanna utcai szomszédoktól tudta meg, hogy két nappal érkezése előtt T. Edit zsákokban hordott el holmikat a lakásból. Ekkor tett feljelentést a rendőrségen, majd mobiltelefonján felhívta a nőt, és megfenyegette. A telefonhívását követően apját éjszaka félholtan visszavitték a lakásába.

P. Teo beszámolója szerint apját annyira megkínozták, hogy a otthonról csak egy mondatos telefonhívásra telt energiájából: „az Edit, megint az Edit volt", majd újra elájult. Később a rendőrséggel együtt érkező fiának is csak a levélbedobó nyíláson tudta kiadni a lakáskulcsát.

A bántalmazásról készült dokumentum szerint a 74 éves férfi arcát a felismerhetetlenségig verték, eltörték a bordáit, sőt égési sérülések is voltak rajta. P. Teo elmondta, a rendőrök néhány nap múlva értesítették, hogy elfogták T. Editet és élettársát, majd kihallgatták őket.

P. Teo szerint az asszony két éve egyszer már kórházba juttatta az apját. Akkor sósavat itatott vele, amely kis híján megölte. A zárójelentés azóta is megvan, amely megállapította a mérgezést. P. Sztavrosz azonban még fia kérésére sem tett feljelentést, mert rettegett a nő bosszújától.

A Blikk információi szerint, az élettársát másfél hete feldaraboló T. Edit a gyilkosság ügyében úgy bukott le, hogy a rendőrök a nyilvántartásban megtalálták áldozata, F. György ujjlenyomatait, amelyeket azután vettek le tőle, hogy P. Sztavrosz bántalmazásáért előállították őket.