Postát akart rabolni, majd dinamittal fenyegetőzött

2011.12.23. 11:44

Rablással, majd robbantással fenyegetőzött egy férfi péntek délelőtt egy dunaújvárosi postahivatalban. A támadónak végül nem vitt el semmit, de sikeresen elmenekült. Otthagyott egy dobozt is, amiről azt mondta, hogy dinamit van benne, mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ismeretlen elkövető reggel nyolc órakor ment be a Dunaújváros óvárosában lévő postára rögtön a nyitás után. A sötét ruhát és sísapkát viselő férfi kezében az alkalmazottak fegyvert láttak.

A támadó közölte az alkalmazottakkal, hogy ki fogja rabolni a postát, majd hirtelen elállt eredeti szándékától. Távozóban elővett egy kisméretű dobozt, melyben állítása szerint dinamit van.  Az ismeretlen férfit továbbra is keresi a rendőrség. A postahivatalt kiürítették a dunaújvárosi rendőrök.

A tűzszerészek vizsgálata kiderítette, hogy üres fenyegetőzésről volt szó, a dobozban semmilyen robbantásra alkalmas eszközt nem találtak. Jelenleg bűnügyi helyszínelés folyik a postán, de a környék lezárását már feloldották, mivel semmilyen robbanóanyagot nem találtak.