Oszkár
20 °C
29 °C

Ezüstre festik Berlin egét szilveszterkor

2011.12.30. 19:45

Berlinben egymillió embert várnak szombaton óévbúcsúztató mulatságra a város központjába, a rendezők reményei szerint a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri buliját tartják a Brandenburgi kapunál. A világhírű kapunál két kilométer hosszan zárták le a Június 17. sugárutat az ingyenes mulatság vendégei számára. Három színpadon összesen harminc együttes lép fel, a koncerteket hét óriás kivetítőn is követni lehet.

A tánctér a Győzelmi oszlopig tart, ahol este 20 órakor a gyerekes családok kedvéért külön tűzijátékot tartanak, hogy a kicsik ne maradjanak le a legnagyobb látványosságról, és mégse hajnalban érjenek haza. A csúcspont az éjfélkor kezdődő újabb tűzijáték, a szervezők azt ígérik, hogy arany-ezüst fénybe borítják Berlin felett a szilveszteri eget.

A rendezvény lebonyolításán 1500 rendező dolgozik, a biztonságra 800 rendőr ügyel. A vendégek többsége várhatóan nem berlini lesz, hanem turista, akik már a szilveszter előtti napokban ellepték a német főváros központját; a berlini idegenforgalmi szövetség adatai szerint az év utolsó 10 napján összesen 2 millió turista látogat a városba.