18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Görögországi gyilkosságért ítéltek el egy magyar párt Szegeden

2012.01.12. 14:56
A magyar pár megkötözte és egy ablaktalan fürdőszobába zárta áldozatát, majd hazautazott Magyarországra. Az áldozat holttestét napokkal később találták csak meg, amikor már oszlásnak indult.

Nem jogerősen tizenkét és tizennégy év fegyházbüntetésre ítélt egy magyar párt egy görög férfi 2006 augusztusi korinthoszi meggyilkolása miatt csütörtökön a Szegedi Törvényszék.

A bíróság megállapításai szerint a 33 éves elsőrendű vádlott, Juhász Zsuzsanna évek óta Görögországban dolgozott, ám 2003-ban illegális munkavállalás miatt kiutasították. A bácsalmási nő később húga útlevelével tért vissza, így még akkor sem bukott le, amikor prostitúció miatt előállították.

2006-ban végül élettársával, a kiszabott kétéves börtönbőntetése elől menekülő Szabó Sándorral érkezett Görögországba, ahol Korinthoszban ismerkedtek meg későbbi áldozatukkal. A 63 éves férfi felajánlotta, hogy nála lakjanak, de amikor nem fizették ki az albérleti díjat, ki akarta tenni őket a lakásból.

2006. augusztus 24-én Juhász és az áldozat együtt italoztak, a férfi megpróbált szexuális kapcsolatot kezdeményezni a lakásban egyedül tartózkodó nővel, ő azonban ellenállt, többször megrúgta.

A bántalmazásba a nő lakásba visszaérkező élettársa is bekapcsolódott, majd a védekezésre képtelen férfit a vádlottak együtt behúzták az ablaktalan fürdőszobába, megkötözték, és a helyiség ajtaját kívülről rázárták. A férfinak így esélye sem volt a menekülésre. Azért, hogy a szomszédok ne hallják meg a sértett segélykiáltásait, felhangosítottak egy hifitornyot és egy CD-lejátszót, majd távoztak a lakásból, és a sértett gépkocsijával Athénba, onnan komppal Olaszországba, végül stoppal Magyarországra utaztak.

A sértett holttestét augusztus 29-én fedezték fel, halálának időpontját és okát azonban a test előrehaladott bomlása miatt nem lehetett pontosan megállapítani.

A vádlottak később visszatértek Görögországba, és a nő 2008-ban csak akkor adta föl magát, amikor a bűncselekmény helyszínén talált ujjlenyomatok alapján húgát Magyarországon őrizetbe vették, és már kiadatására készültek.

Az eljárás során Juhász Zsuzsanna először magára vállalta a gyilkosságot, később azonban módosított vallomásán, és azt mondta, társa kötözte meg az idős férfit. Szabó Sándor az eljárás során következetesen megtagadta a vallomástételt, egy alkalommal azonban a nyomozóhatóság előtt azt állította, hogy közösen követték el a bűncselekményt.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében és jármű önkényes elvételének vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Juhász Zsuzsannát ezért tizenkét, Szabó Sándort - többszörös visszaesőként - tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta. A férfit a bíróság kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében és jármű önkényes elvételének vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Juhász Zsuzsannát ezért tizenkét, Szabó Sándort - többszörös visszaesőként - tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta. A férfit a bíróság kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport