Elfogták a dögei cserbenhagyót

2012.01.13. 13:12

Elfogta a rendőrség a dögei halálos cserbenhagyásos gázolás gyanúsítottját. A 23 éves helyi lakos ellen őrizetbe vétele nélkül, szakértők bevonásával folytatódik az eljárás. A férfi szerdán, nem sokkal éjfél előtt gázolt el egy 38 éves gyalogost, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az áldozat csütörtökön, a kórházban hunyt el.

A nyomozók a helyszínen maradt törmelék alapján azonosították az autót, amit egy közeli tanyán meg is találtak. Az autó tulajdonosát és hozzátartozóit kihallgatták, s így terelődött a gyanú a tulajdonos 23 éves fiára, aki előbb tagadta a cserbenhagyásos gázolást, majd az elé tárt bizonyítékok hatására beismerte azt. A kocsit apja tudta nékül szerezte meg.

A gázolónak nincs jogosítványa és vezetni se tud, a sebességváltásban 14 éves barátja segítette. A fiúk azt vallották, hogy az úton későn észlelték az állításuk szerint ott fekvő férfit, így elütötték, majd pánikba esve visszamentek a tanyára, lezárták a kocsit, és megbeszélték, senkinek sem szólnak a történtekről.