Nem enyhítette a Kúria a Prikkel-ügy ítéletét

2012.01.19. 11:25

Fenntartotta a Kúria a Prikkel-ügy ítéletét: az egy éve született jogerős döntés ellen – amelyben apát és fiát ítélték el a mezőszilasi házaspár megölése miatt – ifjabb Németh József védője nyújtott be felülvizsgálati eljárást.

A Prikkel házaspár megölése ügyében tavaly január 20-án született jogerős ítélet, akkor a Fővárosi Ítélőtábla idősebb Németh Józsefet életfogytiglannal sújtotta, a fiát bűnsegédként 18 év fegyházzal.

A felülvizsgálati eljárásban a fiú védője eljárási szabálysértésekre hivatkozott és arra, hogy ifjabb Németh József úgy nyújtott segítséget a holttestek eltüntetésében, hogy előzőleg nem tudta, apja mire készül. Ez az ügyvéd szerint nem bűnsegédként elkövetett emberölésnek, hanem bűnpártolásnak minősül.

A Kúria azonban – egyetértve az ügyésszel – úgy ítélte meg, hogy nem történtek olyan eljárási szabálysértések, amelyek hatályon kívül helyezést, új eljárás lefolytatását indokolnának.

Németh József tízmillió forintos kölcsönt vett fel Prikkeléktől, de a törlesztéssel késlekedett.  2006. december 29-én mezőszilasi otthonukba csalta a házaspárt. Közben Némethék házából apa és fia eltávolította a lehetséges szemtanúkat: az ott dolgozó férfit kocsmába küldték, idősebb Németh Józsefnét pedig ismerősökhöz vitték.

Ezután az apa - feltehetően baseballütővel – agyonverte Prikkeléket, majd holttestüket az autójukban, azzal együtt elégették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport