Senki sem felel a tályogos beteg haláláért

2012.02.08. 10:09
Ha felismerték volna betegségét, műtéttel és antibiotikum-kúrával megmenthették volna Zoltán életét az orvosai. De a szakértő szerint nem kellett felismerniük, így a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Zoltán tavaly tavasszal három nap alatt száradt ki, ez idő alatt négy kórházban is járt.

Bűncselekmény hiányában lezárták a nyomozást Kerékgyártó Zoltán halála ügyében. A 28 éves zsámbéki férfi tavaly tavasszal három nap alatt száradt ki a torkán keletkezett tályog miatt.

Ez idő alatt négy kórházat is megjárt, összesen hatszor járt orvosnál, de sehol sem ismerték fel a problémát. A szülei szerint nem kapott megfelelő ellátást, ezért felejentést tettek.

A nyomozást ennek ellenére a szakértői vélemények alapján most bűncselekmény hiányában megszüntették. A szakértő szerint a gyulladás helyét és a tályogot kizárólag nyaki CT-vel vagy MR-vizsgálattal lehetett volna felismerni, ám ezek a panaszok alapján nem tartoztak a rutineljárások közé, tehát senki sem mulasztott.

A szakértő ugyanakkor elismerte, hogy ha felismerték volna a bajt, Zoltán életét egy műtéttel és antibiotikumos kezeléssel megmenthették volna.

A Blikk beszámolója szerint Zoltán szülei panasszal éltek a megszüntető határozat ellen.