Házfalból akartak gázcsövet lopni Pándon

2012.02.11. 14:08
Tíz embert ki kellett költöztetni lakásaikból a Pest megyei Pándon, miután ismeretlenek megbontották az egyik ház falán futó gázcsövet, gázömlést okozva – közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy ismeretlen tettesek el akarták lopni a Pánd belterületén lévő egyik családi ház falán futó csövet, ám abból ömleni kezdett a gáz, amikor fűrészelni kezdték.

A tettesek a veszélyt érzékelve elmenekültek, a környéken lakók nem sokkal ezután értesítették a katasztrófavédelmet, a gázműveket és a rendőrséget. A gázömlést másfél óra alatt fékezték meg a szakemberek, erre az időtartamra biztonsági okokból 50 méteres körzetben kitelepítették az embereket  tette hozzá a szóvivő.

A Nagykátai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen közveszély okozás miatt eljárást indított, a tanúkutatás jelenleg is nagy erőkkel folyik.

Szabó János, a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nagykátai tűzoltók a rendőrökkel együttműködve biztosították a helyszínt a veszély elmúltáig. A kiköltöztetett 10 lakó közül többen rokonokhoz mentek, ám mostanra mindenki visszatérhetett otthonába.