Vanda, Paula
-2 °C
3 °C

Eddig tíz halott a hétvégén az utakon

2007.03.10. 09:33
Egy kisteherautó sofőrje és négy utasa vesztette életét pénteken este a 4-es főúton, amikor egy farönköket szállító elszabadult vontatmányba rohantak.

Öten meghaltak a 4-es főúton Debrecen és Nyíregyháza között egy kisteherautóban, amikor az összeütközött egy pótkocsis teherautó elszabadult vontatmányával.

A nyergesvontató pénteken késő este Debrecen irányába haladt, mikor a hajdúvidi elágazásnál eddig ismeretlen okból elszabadult a farönköket szállító vontatmánya. A pótkocsi átsodródott a szembejövő sávba, ahol egy kisteherautó rohant bele.

A kisteherautóban ülő sofőr és négy utas életét vesztette, a nyergesvontató vezetője sértetlen maradt.

Farönk az úttesten

Ezzel azonban a szerencsétlenség még nem ért véget, ugyanis a pótkocsiról lezuhant és az úttesten szétgurult farönkökbe a baleset után nem sokkal belerohant egy román személygépkocsi, melynek vezetője súlyosan megsérült.

A forgalom csak a szombat reggeli órákra vált zavartalanná. Jelenleg azt vizsgálják, hogy miként szakadhatott le a pótkocsi a teherautóról, és ki lehet ezért a felelős.

Egy ember életét vesztette, amikor felborult egy teherautó szombaton hajnalban a Baranya megyei Páprád külterületén a vizes úton. A jármű megcsúszott, áttért a menetirány szerint bal oldalra, majd az út melletti füves területen felborult, mondta Bális Eszter, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense. A teherautót egy 46 éves dabasi férfi vezetette, utasa, egy 67 éves dabasi nő a helyszínen életét vesztette a balesetben.

Solt, M3-as

Ketten haltak meg szombat hajnalban az M3-as autópályán is. Az osztrák rendszámú gépkocsi a sztráda 94-es kilométerszelvényénél, a Miskolc felé tartó sávban zuhant az út menti árokba. Az autót vezető 20 éves román lány és a mellette ülő 26 éves román férfi a helyszínen meghalt, közölte Gálik Viktória, az Autópálya-rendőrség sajtószóvivője. A hátsó ülésen utazó, szintén román állampolgárságú 16 éves fiú könnyebben sérült meg.

Ketten haltak meg Soltnál is, ahol szombaton hajnali két órakor árokba szaladt egy személygépkocsi, melynek vezetőjét, egy 20 éves fiatalembert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították, míg két utasát már csak holtan tudták kiemelni az összetört autóból a tűzoltók.