Gusztáv
3 °C
6 °C

Levetítették Lady Di halálvideóját

2007.10.04. 18:29
Fél évig tart az a halotszemle, ami a héten kezdődött Lady Di 10 évvel ezelőtti végzetes balestének ügyében. A halottkém és a 11 esküdt azt próbálja a média kizárásával megfejteni, hogy merényletben vagy véletlen balesetben vesztette-e életét a hercegnő és barátja, Dodi al-Fayed. A vizsgálat a pár autóbalesetét rögzítő térfigyelő-kamerás felvétel megtekintésével kezdődött

A videón a pár nyugodtnak és boldognak tűnt, amint kézen fogva, összeölelkezve várták az autójukat Dodi apja, Mohamed al-Fayed szállodájának, a párizsi Ritz hotelnek szűk hátsó folyosóján, a személyzeti bejáratánál. A tíz perces várakozás alatt Diana Dodinak dől és a háta mögött fogja meg a férfi kezét, aki időnként megsimogatja a hercegnő hátát. Közben két autó a hercegnő egyik testőrével elhajtott a szálloda főbejáratától, abban reménykedve, hogy sikerül a manőverrel elcsalni a lesifotósokat a helyszínről.

A felvételeken az is látszik, amint Henri Paul, a Ritz egyik biztonsági főnöke ötször megy ki az épület elé hogy ellenőrizze a helyzetet, és beszélgessen a fotósokkal, majd kétszer beugrik a bárba is. Később mégis Paul ült be a Mercedes S280 volánjához, hogy a lesifotósok által űzött autót egy párizsi alagút falának vezesse. (A balesetben a 36 éves Diana és a 42 éves Dodi egyaránt életét vesztette.) A pár, feltételezések szerint, a férfi Champs-Elysée-n található lakása felé tartott, ahol a milliomos csemete - apja állítása szerint - el akarta jegyezni a brit trónörökös elvált feleségét.

Mohamed al-Fayed úgy véli, hogy a hercegnőt és fiát a brit királyi család ölette meg, mert Diana gyermeket várt Doditól, és a brit uralkodó nem tudta elfogadni, hogy egy egyiptomi muzulmán legyen a leendő király, Vilmos herceg mostohaapja. A halottkém azonban nem ért egyet az összeesküvés-elmélet alapjával, a terhességgel. Mint a tárgyaláson Scott Baker rámutatott: halála idején a hercegnő fogamzásgátló tablettát szedett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!