Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levetítették Lady Di halálvideóját

2007.10.04. 18:29
Fél évig tart az a halotszemle, ami a héten kezdődött Lady Di 10 évvel ezelőtti végzetes balestének ügyében. A halottkém és a 11 esküdt azt próbálja a média kizárásával megfejteni, hogy merényletben vagy véletlen balesetben vesztette-e életét a hercegnő és barátja, Dodi al-Fayed. A vizsgálat a pár autóbalesetét rögzítő térfigyelő-kamerás felvétel megtekintésével kezdődött

A videón a pár nyugodtnak és boldognak tűnt, amint kézen fogva, összeölelkezve várták az autójukat Dodi apja, Mohamed al-Fayed szállodájának, a párizsi Ritz hotelnek szűk hátsó folyosóján, a személyzeti bejáratánál. A tíz perces várakozás alatt Diana Dodinak dől és a háta mögött fogja meg a férfi kezét, aki időnként megsimogatja a hercegnő hátát. Közben két autó a hercegnő egyik testőrével elhajtott a szálloda főbejáratától, abban reménykedve, hogy sikerül a manőverrel elcsalni a lesifotósokat a helyszínről.

A felvételeken az is látszik, amint Henri Paul, a Ritz egyik biztonsági főnöke ötször megy ki az épület elé hogy ellenőrizze a helyzetet, és beszélgessen a fotósokkal, majd kétszer beugrik a bárba is. Később mégis Paul ült be a Mercedes S280 volánjához, hogy a lesifotósok által űzött autót egy párizsi alagút falának vezesse. (A balesetben a 36 éves Diana és a 42 éves Dodi egyaránt életét vesztette.) A pár, feltételezések szerint, a férfi Champs-Elysée-n található lakása felé tartott, ahol a milliomos csemete - apja állítása szerint - el akarta jegyezni a brit trónörökös elvált feleségét.

Mohamed al-Fayed úgy véli, hogy a hercegnőt és fiát a brit királyi család ölette meg, mert Diana gyermeket várt Doditól, és a brit uralkodó nem tudta elfogadni, hogy egy egyiptomi muzulmán legyen a leendő király, Vilmos herceg mostohaapja. A halottkém azonban nem ért egyet az összeesküvés-elmélet alapjával, a terhességgel. Mint a tárgyaláson Scott Baker rámutatott: halála idején a hercegnő fogamzásgátló tablettát szedett.