Emőke
-4 °C
9 °C

Fehérgyarmaton született 2004 első magyarja

2004.01.01. 12:11
A 2004-es év első újszülöttje a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton jött a világra. Adriennek hívják, súlya 2750 gramm, hosszúsága 52 centiméter. A Bács-Kiskun megyei első baba nem kapkodta el: Barnabás jóval az első buszok megindulása után, 6 óra 20-kor született meg.
Éjfél után két perccel jött világra az ország első idei újszülöttje a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, a fővárosban nyolc perccel később segítették világra az első babát - tudta meg az MTI csütörtökön a kórházak szülészetein. Nulla óra két perckor született meg Fehérgyarmaton a Szatmárberegi Kórházban Lakatos Andrienn, súlya 2750 gramm, hosszúsága 52 centiméter. A tunyogmatolcsi Lakatos-család negyedik gyermeke és az édesanya is jó egészségnek örvend.

Cintia Beatrixnak hívják azt a csecsemőt, aki a budapesti Péterfi Sándor utca Kórház-Rendelőintézetben 0.10 órakor született - tájékoztatta az MTI-t Boros Judit ügyeletes orvos. Az újszülött súlya 2920 gramm, császármetszéssel segítették a világra. Édesanyja 23 esztendős, Cintia a család első gyermeke.

Marcell Fejérben az első

Az első idei Veszprém megyei újszülött Tobak Annamária, Milán Lajos nevű kisfia 0,12 perckor szültetett Veszprémben. A csopaki család kisfia 3650 gramm súlyú, hossza 53 centiméter - tájékoztatta az MTI-t Stanciu Anna, a megyei kórház szülésznője. Szilveszter Szilárd az első idei baba Heves megyében. A 3700 grammos kisfiú egy kömlői család hatodik gyermeke, Egerben, a Heves megyei Markhot Ferenc Kórház szülészetén segítették a világra éjfél után 45 perccel.

Békés megyében éjfél után 50 perccel jött világra Zsolt Attila a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház szülészetén - tudta meg az MTI Kiss László ügyeletes orvostól. A baba 3900 gramm súlyú, 59 centiméter hosszú. Az orvos tájékoztatása szerint Zsolt Attila és anyukája egyaránt egészséges. Fejér megyében Székesfehérváron 1 óra 55 perckor született az év első újszülöttje - tájékoztatta az MTI-t Auth András. A megyei Szent György Kórház szülészeti osztályának adjunktusa elmondta: az édesanya, Rózsa Józsefné Marcell nevű kisfia 3980 gramm súlyú, 55 centiméter hosszú.

Barnabás későn jött

Vas megyében Celdömölkön éjjel kettőkor született meg az első gyermek, akinek a neve Kampel Ádám. A kisfiú 3450 gramm súlyú és 47 centiméter hosszú. Csongrád megyében Szentesen született az első újszülött. Ladányi Zalánka, a család első gyermeke négy óra hét perckor született, súlya 4000 gramm, hossza 53 centiméter. Az idei első Nógrád megyei baba a salgótarjáni Szent Lázár Kórházban jött világra 5 óra 25 perckor. Súlya 2700 gramm, hosszúsága 47 centiméter.

Bács-Kiskun megyében az első baba, Barnabás 6.20 órakor született a kalocsai kórházban. A kisfiú 2800 gramm súlyú, 47 centiméter hosszú, a család első gyermeke - tájékoztatta az MTI-t Gyüréné Aszódi Henrietta szülésznő.