Diána
12 °C
27 °C

Megint bombát találtak az I. kerületben

2006.07.06. 12:51
Gránátokat és lőszereket találtak az I. kerületben, ugyanott, ahol szerdán is. Az utcát megint lezárták, a lakókat újra kiköltöztették, de ők déklután egykor visszatérhettek és a város külterületén meg is semmisítették.

Világháborús aknavető gránátokat és lőszereket találtak ismét a főváros I. kerületében, a Kuny Domokos utcában; a helyszínt részlegesen lezárták, mintegy 30 embert kiköltöztettek, közölték a tűzszerészek az MTI-vel csütörtökön.

Még szerda este érkezett a bejelentés, hogy ismét találtak bombákat ugyanazon az építkezésen, ahol szerdán napközben már előkerültek világháborús bombák és gránátok. Most ismét lövedéket találtak, de a terület egy másik részén, mondta Ináncsi József alezredes.

A tűzszerészek csütörtökön reggel megállapították, hogy két 82 milliméteres szovjet aknavető gránát, valamint 30 gyalogsági lőszer van a helyszínen. A műszeres vizsgálat eddig további két 15 centiméteres gránátot mutatott ki a föld alatt.

Ezért részlegesen ismét lezárták a Kuny Domokos utcát és kiürítettek két közeli házat, ami mintegy 30 embert érinettt, mondta el Ináncsi József, aki közölte a lakók délután egykor visszatérhettek otthonaikba. A tűzszerészek Budapest külterületén megsemmisítették a robbanóanyagokat.