Judit
2 °C
7 °C

Megint bombát találtak az I. kerületben

2006.07.06. 12:51
Gránátokat és lőszereket találtak az I. kerületben, ugyanott, ahol szerdán is. Az utcát megint lezárták, a lakókat újra kiköltöztették, de ők déklután egykor visszatérhettek és a város külterületén meg is semmisítették.

Világháborús aknavető gránátokat és lőszereket találtak ismét a főváros I. kerületében, a Kuny Domokos utcában; a helyszínt részlegesen lezárták, mintegy 30 embert kiköltöztettek, közölték a tűzszerészek az MTI-vel csütörtökön.

Még szerda este érkezett a bejelentés, hogy ismét találtak bombákat ugyanazon az építkezésen, ahol szerdán napközben már előkerültek világháborús bombák és gránátok. Most ismét lövedéket találtak, de a terület egy másik részén, mondta Ináncsi József alezredes.

A tűzszerészek csütörtökön reggel megállapították, hogy két 82 milliméteres szovjet aknavető gránát, valamint 30 gyalogsági lőszer van a helyszínen. A műszeres vizsgálat eddig további két 15 centiméteres gránátot mutatott ki a föld alatt.

Ezért részlegesen ismét lezárták a Kuny Domokos utcát és kiürítettek két közeli házat, ami mintegy 30 embert érinettt, mondta el Ináncsi József, aki közölte a lakók délután egykor visszatérhettek otthonaikba. A tűzszerészek Budapest külterületén megsemmisítették a robbanóanyagokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?