Konrád
8 °C
26 °C

Nem kívánta a nőt, eszméletlenre verték

2004.06.15. 14:05
Négy év szabadságvesztésre ítélték kedden azt a férfit, aki barátnőjével együtt csaknem agyonvert egy embert, amiért az visszautasította a pénzért felkínálkozó nőt, az ügy elsőrendű vádlottját.
Négy év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki kis híján agyonverte egy alkalmi ismerősét Szolnokon. Az ügy érdekessége, hogy korábban a tettes barátnője - az ügy elsőrendű vádlottja - felajánlotta a későbbi áldozatnak, hogy jó pénzért lefekszik vele. Mivel a sértettnek nem volt kedve az együttléthez, a hiúságában sértett nő és élettársa agyba-főbe verte.

A 36 éves nőt rablásban és súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság januárban. A nőt első fokon három és fél év, barátját négy év börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság. A bírák elrendelték mindkettejük kényszergyógykezelését is. Az ítélet ellen a nő nem fellebbezett, így az már korábban jogerőre emelkedett, a férfi esetében kedden vált érvényessé, miután a Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta a korábbi ítéletet.

Nem akart lefeküdni a nővel

A rendszeresen italozó vádlottak tavaly január végén ismerkedtek meg a sértettel, aki éjszakáit egy személyautóban töltötte. Egy közös italozás alkalmával a sértett elárulta, hogy bankszámláján nagyobb összeget őrizget, ezután új ismerősei közös lakásukba csábították. A nő ekkor felajánlotta neki, hogy közösül vele, ha pénze egy részét átadja, ám a sértett nem állt rá az üzletre.

Ekkor mindkét vádlott nekiesett, ütlegelni és fojtogatni kezdték az áldozatot, aki rövid időre az eszméletét is elvesztette. Végül a vádlottak elvették a sértettnél talált húszezer forintot, majd távoztak.

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen