Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Agyonlőtte magát egy jelentős ingatlancég vezetője

2009.01.07. 06:30
Nem hagyott olyan búcsúüzenetet, amiben a munkájáról vagy a vállalkozásáról írt volna egy jelentős amerikai ingatlancég vezetője, mielőtt agyonlőtte magát. Steven Good egyébként éppen aznap követett el öngyilkosságot, amikor Németország egyik leggazdagabb embere.

Holtan találták egy jelentős amerikai ingatlanértékesítő cég elnök-vezérigazgatóját hétfőn Chicago közelében, egy erdőben. Kane megye seriffi hivatalának kedden kiadott közleménye szerint a Sheldon Good and Company Auctions International nevű céget irányító Steven Good holtteste saját autójában, egy Jaguarban feküdt.

Az autóban nem találtak olyan feljegyzést, amely arra utalna, hogy tette a munkájával áll összefüggésben. Az ingatlanok árverésével foglalkozó, chicagói székhelyű céget Good édesapja alapította még 1965-ben. Azóta több mint 40 ezer ingatlant értékesített 9,5 milliárd dollár értékben, ebből mintegy 4 milliárdnyit már Steven Good vezetése alatt.

Steven Good egyébként éppen aznap követett el öngyilkosságot, amikor Németország egyik leggazdagabb embere, a milliárdos Adolf Merckle is. A 74 éves Merckle-t lakhelye, az Ulm melletti Blaubeuren közelében vonat alá vetette magát, miután ipari birodalmának feje fölött összecsaptak a hullámok sikertelen részvényspekulációk eredményeként.

Thierry de la Villehuchet, az Access International alapkezelő francia társalapítója nem sokkal karácsony előtt követett el öngyilkosságot, miután 1,5 milliárd eurót veszített Bernard Madoff New York-i üzletember piramisjátékában. A 65 éves de La Villehuchet az alapkezelő Madison sugárúti székhelyén felvágta ereit.