Sára, Márió
2 °C
6 °C

Fejszével verte szét AIDS-es kisfia fejét

2005.09.03. 09:36
Kapcsolódó cikkek (1)
Fejszével szétverte kilenchónapos kisfia fejét, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy 25 éves nő Malawiban, mert mindkettejük AIDS-vizsgálata pozitívnak bizonyult.

Becslések szerint a lakosság 14 százaléka hordozza magában a HIV-vírust az igen szegény dél-afrikai országban, de - az intenzív kormánykampány ellenére - az embereknek mindössze 3 százaléka jelent meg eddig az önkéntes AIDS-szűrővizsgálatokon.

Mint a rendőrség szóvivője, Enock Livason elmondta, az asszony a kicsivel együtt részt vett egy ilyen vizsgálaton, és ott mindkettejüknél fertőzöttséget mutattak ki. Hazatérve egy fejszével szétcsapta a kisfiú fejét, majd elkezdte darabokra vágni a gyereket.

A nő, akit Mary Mwagomba néven azonosított a rendőrség, később öngyilkosságot kísérelt meg, de ennek végrehajtásában a szomszédok megakadályozták. A rendőrségi szóvivő szerint a nőt gyermekgyilkosság vádjával bíróság elé állítják.

Malawi az AIDS vírusával legerősebben fertőzött afrikai országok közé tartozik. Lakosságának túlnyomó többsége nagyon szegény és igen alacsony képzettségű.