Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Lezuhant egy repülőgép Moszkvában

2007.02.13. 15:29
Eddig ismeretlen okokból lezuhant egy kisrepülőgép Moszkvában. A gépen csak néhányan voltak, és állítólag mindannyian megúszták a balesetet. Az orosz fővárosban erősen havazik, a baleset előtt egy órával két másik repteret emiatt már le is zártak.

Lezuhant egy kisrepülőgép kedden a moszkvai vnukovói repülőtéren felszállás közben, a hóviharban. A rendkívüli helyzetek minisztériuma először egy Airbus 310 típusú utasszállító szerencsétlenségéről adott hírt, később helyesbített, hogy kisebb üzleti repülőgépről van szó, amelynek kigyulladt a motorja, visszazuhant a kifutópályára és darabokra tört.

A Challenger-850-es típusú, az amerikai Ford Aero társaság tulajdonában lévő gép fedélzetén négyen utaztak, valamennyien amerikaiak - egyes források csak három főről tesznek említést -, s az orosz hatóságok szerint ketten közülük megsérültek a viszonylag szerencsésen végződött balesetben.

Bombardier Challenger 850 (Fotó:bombardier.com)
Bombardier Challenger 850 (Fotó:bombardier.com)

A gazeta.ru szerint Moszkvában havazás kezdődött, amely intenzitásában a legerősebb lehet az elmúlt két évben. Estére 20 centimétert várnak a városban. A Seremetyevói repülőteret már kora délután lezárták ideiglenesen, Domogyedovo és Vnukovo fogadott és indított, utóbbi addig, amíg a baleset be nem következett.