Jenő
-2 °C
6 °C

Lezuhant egy repülőgép Moszkvában

2007.02.13. 15:29
Eddig ismeretlen okokból lezuhant egy kisrepülőgép Moszkvában. A gépen csak néhányan voltak, és állítólag mindannyian megúszták a balesetet. Az orosz fővárosban erősen havazik, a baleset előtt egy órával két másik repteret emiatt már le is zártak.

Lezuhant egy kisrepülőgép kedden a moszkvai vnukovói repülőtéren felszállás közben, a hóviharban. A rendkívüli helyzetek minisztériuma először egy Airbus 310 típusú utasszállító szerencsétlenségéről adott hírt, később helyesbített, hogy kisebb üzleti repülőgépről van szó, amelynek kigyulladt a motorja, visszazuhant a kifutópályára és darabokra tört.

A Challenger-850-es típusú, az amerikai Ford Aero társaság tulajdonában lévő gép fedélzetén négyen utaztak, valamennyien amerikaiak - egyes források csak három főről tesznek említést -, s az orosz hatóságok szerint ketten közülük megsérültek a viszonylag szerencsésen végződött balesetben.

Bombardier Challenger 850 (Fotó:bombardier.com)
Bombardier Challenger 850 (Fotó:bombardier.com)

A gazeta.ru szerint Moszkvában havazás kezdődött, amely intenzitásában a legerősebb lehet az elmúlt két évben. Estére 20 centimétert várnak a városban. A Seremetyevói repülőteret már kora délután lezárták ideiglenesen, Domogyedovo és Vnukovo fogadott és indított, utóbbi addig, amíg a baleset be nem következett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?