Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Az albérlő végezhetett a kistelki házaspárral

2004.01.30. 12:05
A rendőrség gyanúja szerint az albérlőjük ölte meg a kisteleki házukban csütörtökön holtan talált idős házaspárt; a 27 éves férfit őrizetbe vették.
Már a helyszíni szemle során felmerült, hogy az albérlő fiatalembernek köze lehet a gyilkossághoz - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tuczakov Szilvána tájékoztatása szerint a házaspárt - a 85 éves férfit és 72 éves feleségét - egyik hozzátartozójuk találta holtan családi házukban, a rendőrség rövidesen megállapította, hogy bűncselekmény történt. Nem sokkal később elfogták az emberöléssel alaposan gyanúsítható albérlőt.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított szerdán éjjel a ház udvarán olyan erővel ütötte le az idős férfit, hogy az belehalt sérüléseibe. Az asszonyt pedig több késszúrással ölte meg a házban, majd 15 ezer forintot magához vett - tájékoztatott a szóvivő. Közlése szerint a megyei rendőr-főkapitányság több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a fiatalember ellen, s előterjesztést tett előzetes letartóztatására.