Tamás
-7 °C
8 °C

Bennfentes informátor kerestetik

2003.05.22. 17:03
Bennfentes információkkal bíró magas hivatali tisztséget betöltő személyeket keres tanácsadónak Smith&Gordon Investment LCC nevű befektetési vállalat. A cég magyarországi képviselője szerint hirdetésüket nem nyílt korrupciós ajánlatnak szánták, jelentkezésünk után azonban fontolóra vették, hogy "pontosítanak" a szövegen.
"Nem önkormányzati hivatalnokokat, vagy minisztériumi embereket céloztunk meg a több lapban megjelent hirdetésünkkel" - nyilatkozta az Indexnek Póczik Dezső, a Smith&Gordon Investment LCC magyarországi képviselője, aki maga adta fel a következő szövegű hirdetést: "Amerikai tulajdonú befektetési vállalat külsős tanácsadói munkakörbe keres olyan magas hivatali tisztséget betöltő vezetőt, aki bennfentes információkkal, tanácsokkal segíti befektetőink tőkekihelyezéseit". Póczik szerint arra gondoltak, amikor a hirdetést feladták, hogy olyan emberek jelentkeznek majd például, akiknek van valami jó információjuk, de nem tudnak vele mit kezdeni, mert nincs hozzá tőkéjük.

A bennfentes információk fajtái

Póczik szerint egyébként is több fajtája van a bennfentes információknak, az ő értelmezése szerint vannak ebben a kategóriában legális, féllegális, illetve illegális bennfentes információk. "Mi nem akarunk senkit törvénysértésre sarkallni - mondta Póczik, aki szerint szükséges lesz a hirdetések szövegének "pontosítása". Állítása szerint a hirdetésre jelentkezők mindegyike pénzügyi befektetéseket ajánlott és a jelentkezők között nem voltak hivatalnokok.

Telefonszám nélkül

A hirdetésben szereplő Smith&Gordon Investment LCC-nek nincsen egyébként a Matáv tudakozó adatai szerint telefonszáma, a hirdetésben közzétett telefonszám pedig annak a cégnek a nevén van, amely többek között azt ígéri a szülőknek, hogy SMS-ben értesíti őket gyermekeik iskolai érdemjegyeiről.