Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adományozni akart, 1 év börtönt kaphat

2008.03.14. 02:41
Heves indulatokat vált ki internetes fórumokon egy az Egyesült Államokban történt eset.

Egy Chicago-i 36 éves kétgyermekes anyuka kocsival egy ottani hipermarkethez igyekezett. Az üzlet mellett volt az Üdvhadsereg gyűjtőperselye, az asszony terve pedig az volt, hogy kislányai 1500 forintnak megfelelő összeget dobjanak be a perselybe, adományozzanak az Üdvhadsereg részére egy kis pénzt - vázolja a körülményeket a Daily Mail.

Ónos eső esett, és amikor megérkeztek a helyszínre, a 2 éves kislánya aludt. Az asszony nem ébresztette fel a csöppséget, hanem bekapcsolta az elakadásjelzőt, bezárta az autót, beélesítette a riasztót. Csak néhány méterre, a vizsgálat szerint 9 méterre távolodott el az autótól másik gyermekeivel 2 percig. Amint visszaindult volna a kocsihoz, egy rendőr útját állta.

A rendőr azalatt a 2 perc alatt, amíg nem volt az autóban a nő, kiszúrta, hogy egy kislány van a kocsiban. Az egyenruhás a nő elmondása szerint nem volt hajlandó meghallgatni érveit, hogy ő alig pár méterre volt az autótól és mindvégig látta a kocsit, és hogy miért történt, ami történt. A nő még telefonált a férjének, de mire megérkezett, a nőt már megbilincselték és a járőrkocsiba tuszkolták.

Most pedig bírósági tárgyalására készül. Gyermek veszélyeztetésének vétségével és hivatali személy akadályoztatásával vádolják. Utóbbit azért, mert az intézkedő járőrnek nem volt hajlandó megmondani a 2 éves gyerekének a nevét.

Statisztikák azt mutatják, hogy gyerekek ezrei sérülnek meg és gyerekek tucatjai halnak meg évente az Egyesült Államokban azért, mert szüleik őrizetlenül hagyják őket a kocsiban vagy az autó mellett, emlékeztet a Daily Mail.

A nő ügyvédje azzal érvel, hogy ügyfele semmivel szegte meg jobban a törvényt, mint azok a szülők, akik szakadó esőben az iskola előtt leparkolnak és a csecsemőt a kocsiban hagyják addig, amíg néhány lépéssel másik gyerekükhöz mennek.

Ha a bíróság bűnösnek találja a nőt, úgy akár egy év börtönre is ítélhetik, és közel félmillió forintos bírságot is kiszabhatnak rá.