Szilárda
-4 °C
3 °C

Lelőtték a louisianai ámokfutót

2007.10.05. 09:45
Egy ügyvédi irodába berontva kezdett lövöldözni Alexandria városában egy dühöngő férfi, aki öt embert sebesített meg. A rendőrök eleinte békés eszközökkel próbálták ártalmatlanná tenni, végül megrohamozták az épületet és néhány perces tűzharcban végeztek vele.

Öt embert megsebesített egy lövöldöző ámokfutó az Egyesült Államok Louisiana államában, mielőtt a rendőrség helyi idő szerint pénteken hajnalban tűzharcban lelőtte. Az őrjöngő férfi csütörtök délután berontott Alexandria város egyik központi fekvésű ügyvédi irodájába, és lövöldözve megsebesített öt embert.

Két sérültnek sikerült saját erejéből kimenekülnie az épületből, egy harmadikat a rendőrök mentettek ki onnan. Két meglőtt ember az irodában maradt, a hírügynökségi jelentésekből egyelőre nem derül ki, hogy életben vannak-e.

Az ámokfutó órákig dacolt a helyszínre érkező rendőrökkel, többször is visszaverte az épületet megközelíteni próbáló rendőrosztagot. A hatóságok előbb megpróbálták elérni őt mobiltelefonján, illetve az ügyvédi iroda telefonján, hogy tárgyaljanak vele, de nem sikerült kapcsolatot teremteni. Később a rendőrök megszüntették az épület áramellátását, és könnygázzal próbálták kifüstölni a dühöngőt.

Végül a rendőri akciócsoport robbantással lyukat nyitott az épület hátsó falán, behatolt az irodába, és néhány percig tartó tűzharcban végzett az ámokfutóval.

Egy helyi lap értesülése szerint egy 63 éves férfi, bizonyos John Ashley, a városi közigazgatás volt alkalmazottja követte el a véres tettet, de a rendőrség nem erősítette meg ezt az értesülést. Egyelőre nincs semmiféle utalás arra a hírügynökségi jelentésekben, hogy mi lehetett a tettes indítéka.

A rendőri roham előtt kiszabadult három sérült közül egynek súlyos az állapota. Alexandria belvárosának élete megbénult az incidens teljes idejére, mert a rendőrség lezárva tartotta az ügyvédi iroda tágabb környékét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!