István, Vajk
17 °C
34 °C

Fel akarta robbantani iskoláját egy amerikai diák

2008.04.22. 19:28
Naplója szerint egy éve tervezgette már az iskolája elleni öngyilkos merényletet az a dél-karolinai diák, akit kedden vettek őrizetbe az amerikai rendőrök. A fiút szülei jelentették fel, miután robbanószert találtak a házukban.

Iskolája felrobbantására készült egy amerikai diák a helyi rendőrség szerint. A chesterfieldi fiút szülei juttatták rendőrkézre, miután 4,5 kilogramm ammóniumnitrátot talátak házukban, és kezükbe került fiúk naplója, amelyben a középiskolája elleni öngyilkos merénylet tervét jegyezte le.

A fiú több bombát akart készíteni, és amennyiben sikerült volna tervét végrehajtani, a chesterfieldi középiskolában halottak tucatjai lettek volna, mondják a rendőrök.

Schallenberger állítólag kiváló tanuló és problémamentes diák volt a dél-karolinai iskolában, ahová 600 diák jár. A nyomozók szerint egy éve tervezgette naplójában a robbantássorozatot. A jegyzetek között megtalálták a gimnázium alaprajzát is, de a merénylet tervezett idejét nem.

A naplóban egyébként Schallenberger csodálatát fejezi ki a Columbine középiskolában kilenc éve lövöldöző két tinédzser iránt, akik öngyilkosságuk előtt 13 embert öltek meg.