Ödön
1 °C
11 °C

Fel akarta robbantani iskoláját egy amerikai diák

2008.04.22. 19:28
Naplója szerint egy éve tervezgette már az iskolája elleni öngyilkos merényletet az a dél-karolinai diák, akit kedden vettek őrizetbe az amerikai rendőrök. A fiút szülei jelentették fel, miután robbanószert találtak a házukban.

Iskolája felrobbantására készült egy amerikai diák a helyi rendőrség szerint. A chesterfieldi fiút szülei juttatták rendőrkézre, miután 4,5 kilogramm ammóniumnitrátot talátak házukban, és kezükbe került fiúk naplója, amelyben a középiskolája elleni öngyilkos merénylet tervét jegyezte le.

A fiú több bombát akart készíteni, és amennyiben sikerült volna tervét végrehajtani, a chesterfieldi középiskolában halottak tucatjai lettek volna, mondják a rendőrök.

Schallenberger állítólag kiváló tanuló és problémamentes diák volt a dél-karolinai iskolában, ahová 600 diák jár. A nyomozók szerint egy éve tervezgette naplójában a robbantássorozatot. A jegyzetek között megtalálták a gimnázium alaprajzát is, de a merénylet tervezett idejét nem.

A naplóban egyébként Schallenberger csodálatát fejezi ki a Columbine középiskolában kilenc éve lövöldöző két tinédzser iránt, akik öngyilkosságuk előtt 13 embert öltek meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?