Klaudia
-4 °C
2 °C

Az öngyilkos ámokfutó anyja kártérítést követel

2003.10.09. 12:03
Három munkatársát megölte, majd a rendőrséggel vívott tűzharcot követően öngyilkos lett munkahelyén egy amerikai férfi júliusban. Édesanya most kártérítést követel fia haláláért a munkáltató cégtől.
Jonathon Russell július elsején egy Glock félautomata pisztollyal érkezett az éjszakai műszakba - idézi fel a történteket a Reuters. A rendőri jelentés szerint kollégáit célba véve lövöldözni kezdett: egy 44 és egy 29 éves munkás még az üzemben, egy 42 éves dolgozó pedig kórházba szállítás közben veszítette életét. A 25 éves ámokfutó öt további munkást is megsebesített, majd a kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett, végül maga ellen fordította fegyverét.

A Russelnek munkát adó, Missouri államban székelő Modine Manufacturing társaság képviselői most meglepetten vették kézhez a férfi anyjának követelését, mely szerint kártérítés illeti őt, mivel fia a munkahelyén veszítette életét. A cég szóvivője szerdai közleményében az anya kompenzációs igényének visszautasításáről beszél, azonban hozzáteszi, hogy az államnak ettől függetlenül kötelessége megvizsgálni, jogos-e a követelés.

Nina Tichelkamp-Russell, a fegyveres édesanyja a munkás-biztosítási rendszer szabályai szerint töltötte ki az igénylőlapot, mely meghatározott összeg jutattását teszi lehetővé a munkahelyén balesetet szenvedett, vagy meghalt munkások családtagjai számára. A cég gyorsított eljárással hagyta helyben a Russel áldozatainak családjai által beadott igényléseket, de a szóvivő szerint nem áll szándékukban az ámokfutó családjával is ugyanezt tenni.