Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Tömegverekedés tört ki az Anti Love Parade Partyn

2001.08.27. 17:06
Mintegy négyszáz punk és skinhead csapott össze péntek éjszaka az Anti Love Parade Partyn. A XIV. kerületi szórakozóhelyen több mint hatvan rendőr tudta csak megfékezni a tömegverekedést. Négy huszonévest előállítottak, nekik hatóság elleni erőszakért és csoportos garázdaságért kell felelniük.
Több mint hatvan rendőr lépett közbe, amikor péntek éjszaka egy XIV. kerületi szórakozóhelyen összecsapott két ellentétes nézeteket valló csoport. Samu Attila, a BRFK sajtóosztályának vezetője az Indexnek elmondta: az Öv utcai pubban tartott rendezvényen háromszázötven punk vett részt, és minden rendben is zajlott, míg este háromnegyed tizenkettőkor meg nem érkezett a negyven "skinhead jellegű" fiatal.

A Budapest Parádén nem volt tömegverekedés
A biztonsági őrök nem tudták megakadályozni az összecsapást

A Mega Rock Pub munkatársai akkor kértek segítséget a rendőröktől, amikor látták, hogy nem tudják megakadályozni az összecsapást. A punkok ki, míg a borotváltfejűek be akartak jutni. Egy harmincnyolc éves biztonsági őr könnyű sérüléseket is szenvedett. A kiérkező kerületi rendőrök, kutyás járőrök és közrendvédelmisek nem tudtak úrrá lenni a helyzeten, ezért a Készenléti Rendőrség bevetésére volt szükség.

A riasztott ötven bukósisakos rendőrnek több mint egy órába tellett, míg végleg szétválasztotta a két szélsőséges csoportot. Két egyenruhás könnyebben megsérült, egyikük akkor, amikor N. Gábor a bejárati ajtó üvegét belülről kitörte. Neki hivatalos személy elleni erőszakért kell felelnie. Rajta kívül még három férfit állítottak elő, akiket csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítanak. A huszonéves fiatalok szabadlábon védekezhetnek.

Anti Love Parade Partyt tartottak

A kétnaposra tervezett Anti Love Parade Partyn több együttes lépett fel - nyilatkozta az Indexnek Zilizi László, a Mega Rock Pub tulajdonosa. Az incidens miatt a szombati programot azonban már nem tartották meg. Az összetört üvegek, hamutartók és székek miatt mintegy kétszázezer forint az anyagi káruk.