Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Autós üldözés Budapesten

2005.04.10. 08:22
Autós üldözés zajlott a hajnali órákban a fővárosban, s a hajsza végén a rendőrök két személyt előállítottak, egy harmadiknak a keresése még tart.
A rendőrök Józsefvárosban elfogták azt a taxit, amelyet Rákoskeresztúron vettek üldözőbe. A XVII. kerületi Vanília utcában vasárnap hajnalban a járőrök egy lakásriasztó hangjára lettek figyelmesek. A helyszín közelében észrevettek egy taxit, amely leoltott lámpákkal várakozott az út szélén.

A rendőrök megpróbálták igazoltatni a gyanús jármű három utasát, ám közeledtükre a taxis menekülni kezdett. Az egyenruhások követték az autót, amely a belváros irányába száguldott. A X. kerületi Éles-saroknál két fiatalember kiszállt a taxiból és gyalog próbált kereket oldani, ám egyiküket a rendőrök a helyszínen elfogták.

Ekkor már több rendőrautó vett részt az üldözésben, melyek közül az egyik a Kőbányai úton megpördült és egy oszlopnak csapódott. A benne utazó két egyenruhás könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az üldözés végül a VIII. kerületi Baross utcáig tartott, mikor a rendőrök a Kálvária tér mellett megállásra kényszerítették a menekülőt. A taxi fékezés közben nekiütközött egy ott parkoló Wartburg-nak, ám a sofőr sértetlen maradt. A rendőrség őrizetbe vette a taxist és megindította az eljárást az eset körülményeinek tisztázására.