Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Egy nap alatt négy halott az utakon

2005.12.25. 10:53
Négyen, köztük egy tízéves gyermek halt meg közúti balesetkben alig több mint egy nap alatt, és a 22 sérülésből is 19 közlekedési balesetekhez kötődik. A tűzoltókat összesen 108 esetben riasztották, ami átlagosnak mondható.

Négyen haltak meg közlekedési balesetekben alig több mint egy nap alatt az országban. Péntekről szombatra virradó éjszaka Pilisszentivánnál, illetve szombat reggel Ceglédbercelnél veszítették életüket hárman közúti balesetekben, tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Vasárnap reggel Volán-busszal karambolozott egy személyautó az 51-es főúton, Ráckeve külterületén, ebben a balesetben életét veszítette az autóban utazó egyik kisgyermek, közölte a rendőrség.

Utóbbi baleset oka valószínűleg az lehetett, hogy az autó megcsúszott, és így tért át a szemközti sávba, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő busszal. A kettészakadt autóban meghalt tízéves gyermek testvére és édesanyja is súlyos sérülést szenvedett, a buszon pedig egy utas sérült meg könnyebben. A helyszínelés idejére teljes szélességben lezárták az útszakaszt.

Lángra kapott nappali

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor közölte: Az egy nap alatt bekövetkezett 22 sérülésből is 19 közlekedési balesetekhez kötődik. Beszámolt arról, hogy hárman tűzesetben sérültek meg szombaton egy budapesti XIX.. kerületi lakótelep első emeleti lakásában, miután a tisztázatlan okok miatt lángra kapott nappaliban füstmérgezést kaptak. Két sérültet a tűzoltók mentettek ki a lakásból, a harmadik saját lábán hagyta el a lakást. Jelenleg kórházban ápolják mindhármukat.

Karácsonyfa- illetve adventikoszorú-tüzekhez szenteste két alkalommal riasztották a tűzoltókat. A főváros II. kerületében és a Székesfehérváron történt balesetnél sem kellett a kiérkező tűzoltóknak beavatkozniuk, mert a családok addigra eloltották az asztalon felejtett gyertyák miatt meggyulladt koszorúkat, terítőket. Az elmúlt 24 órában összesen 108 esetben riasztották a tűzoltókat. Ez Dobson Tibor szerint átlagosnak mondható.