Ferenc
10 °C
29 °C

Meghalt egy német család a négyes karambolban

2005.08.06. 10:18
Öt ember meghalt, amikor kamion, busz és két autó ütközött Szegedtől 15 kilométerre. A baleset helyszínén teljes útzár van, a forgalmat Sándorfalva és Ópusztaszer felé terelik.

Öt ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek, amikor kamion, busz és két autó ütközött nem sokkal éjfél után Szegedtől 15 kilométerre.

A vétkes kamionsofőr is megsérült

Egy német rendszámú kamion Kistelektől Szeged felé haladt, amelyet egy spanyol turistákat szállító busz követett. A kamion eddig tisztázatlan okból áttért a bal oldalra, ahol érintőlegesen ütközött egy magyar személygépkocsival - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autó pörögni kezdett az úton és jobb oldalával a turistákat szállító busznak ütközött, vezetője a helyszínen meghalt. A kamion eközben frontálisan ütközött egy német autóval és mindkettő az árokba borult - tette hozzá Tuczakov Szilvána.

A német kocsiban egy ötfős család ült. Az 50 év körüli szülők, 10 és 17 éves gyermekük a helyszínen életét vesztette, 14 éves gyermeküket, valamint a kamion vezetőjét súlyos sérülésekkel szállította el a mentő. A buszban senki nem sérült meg.

A baleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja. A baleset helyszínén teljes útzár van, a forgalmat Sándorfalva és Ópusztaszer felé terelik.

Őrizetbe vette a rendőrség annak a német rendszámú kamionnak a vezetőjét, amely szombaton hajnalban két személyautóval ütközött Kistelek és Szeged között. A balesetnek öt halálos áldozata volt - tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t. A férfi ellen több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indul eljárás - mondta Tuczakov Szilvána a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.