Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Döbbenet Balástyán: szabadlábon a gereblyés gyilkos

2008.04.01. 11:31
Csak házi őrizetbe került az a balástyai nő, aki két hete agyonverte egyik falubélijét. A vele egy utcában lakó idős, nyugdíjas nők és férfiak nem mernek kimenni az utcára, még a felnőttek is messze elkerülik az asszony házát. A házi őrizet betartását a kisteleki rendőrkapitányság ellenőrzi.

A bíróság szabadlábra és házi őrizetbe helyezte a balástyai, gereblyés gyilkost, írja a Délmagyarország.

A nő ellen korábban garázdaság és testi sértés miatt már folyt büntetőeljárás, azonban azokat kóros elmeállapotára tekintettel megszüntették. A balástyaiakat felháborítja, hogy kiszabadult Lajos László gyilkosa.

A 49 éves balástyai férfit két hete, március 16-án a nyílt utcán egy gereblyével agyonverte 54 éves szomszédja. A nőt őrizetbe vették, majd letartóztatták.

A bíróság a múlt héten pénteken, férfi temetése előtt egy nappal szabadon engedte a faluban gereblyés gyilkosként emlegetett asszonyt, aki Szegeden felült egy autóbuszra, Balástyán leszállt, és hazasétált.

Az áldozat a balástyai utcán, március 16-án

A lapnak az áldozat 74 éves nevelőanyja úgy nyilatkozott, hogy fél az elkövetőtől. Ezzel a faluban többen vannak így. A történtek után az utcában lakó idős, nyugdíjas nők és férfiak péntek óta nem mernek kimenni az utcára, róluk családtagjaik gondoskodnak. A kisgyerekeket a szüleik nem engedik ki, és még a felnőttek is messze elkerülik az asszony házát.

Az egyik falubeli szerint a nő három éve egyik szomszédasszonyát is majdnem megölte, mikor a fejébe vágott egy metszőollót, de már korábban is megtámadott egy fiatalembert, akinek csaknem kiverte a szemét.

Az emberöléssel gyanúsított nő beismerő vallomást tett. A Szegedi Városi Bíróság március hó 19-én 30 napra letartóztatta ugyan B. Mihályné T. Ilonát, mivel elképzelhető volt, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követ el. A Csongrád Megyei Bíróság azonban nem értett egyet a városi bírósággal, és megváltoztatta az első fokú határozatot, megszüntette az előzetes letartóztatást, egyúttal elrendelte az asszony házi őrizetét. A gyanúsított a házát 9 és 10 óra között elhagyhatja.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elmondta, hogy a házi őrizet betartását - azaz, hogy a nő valóban nem hagyja el otthonát a megjelölt időszakon kívül - a kisteleki rendőrkapitányság ellenőrzi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!