Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mozdonnyal ütközött a tanulóvezető, az oktató meghalt

2005.11.03. 11:22
Személyvonattal ütközött egy Fiat szerdán Békéscsabán. A kocsit egy tanulóvezető vezette, a mellette ülő oktató kórházba szállítás közben életét veszítette. A balesetért jogilag nem a sofőrt, hanem az anyósülésen ülő oktatót lehetne felelőssé tenni.

Meghalt az az autós oktató, aki tanítványával a volán mögött szerdán délelőtt egy személyvonat elé hajtott Békéscsabán, értesült a HavariaPress. A baleset a Békéscsaba és Gyula közötti vasútvonal egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjárójában történt, Békéscsaba Fényesi Szőlők nevezetű területén.

A tanuló és oktatója egy Fiat Puntóval hajtott a vasúti átjáróba, ahol összeütköztek a Békéscsaba felől érkező vonattal. A mozdony több mint száz méteren át tolta maga előtt az autót. A kocsiban ülőket a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből.

Meghalt az oktató

A vizsgálat jelenlegi adatai szerint működött a fénysorompó, így feltehetőleg a tiltó jelzés ellenére hajtott a sinekre a 32 éves tanulóvezető, mondta az Indexnek Szombati Andrea, a Békés megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A jobb első ülésen ülő 25 éves helybéli oktató olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítása közben meghalt. A nő, aki tanulóként vezette a kocsit, súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők és a vasúttársaság szakembereinek bevonásával vizsgálja.

Nincs felelős

A tanulóvezetőt a békéscsabai Réthy Pál kórházba vitték, ahol jelenleg az intenzív osztályon kezelik: koponya- és felkarsérülései súlyosak és életveszélyesek, jelentette az MTI.

A halálos baleset miatt valószínűleg senkit nem állítanak bíróság elé. A jogszabályok szerint ugyanis a tanulóvezetőnek nincs jogosítványa, az oktatóautó vezetőjének mindig az oktató számít, így ha balesetet okoz a tanulóvezető, az oktatót lehet felelősségre vonni.