Huba
19 °C
33 °C

Tízen haltak meg az utakon

2005.08.28. 10:39
Tíz halálos kimenetelű baleset történt péntek estétől vasárnap reggelig. Kivilágítatlan biciklis, gyorshajtás és elgázolt gyalogosok.

Tíz halálos kimenetelű baleset történt az utakon péntek estétől vasárnap reggelig, ezért a rendőrség fokozott figyelmet kér a közlekedésben résztvevőktől.

"Vigyázzanak a gyalogosokra, figyelmesen vezessenek, tartsák be a megfelelő sebességet illetve a KRESZ szabályait" - mondta Kovács Viktória főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.

Pénteken este Miskolc belterületén egy 30 éves személygépkocsi-vezető ütött el egy gyalogost, és Veszprém külterületén egy 42 éves tehergépkocsi-sofőr elgázolt egy egyelőre ismeretlen személyazonosságú gyalogost. Fejér megyében Mezőszilas belterületén egy olasz állampolgár személygépkocsijával ütött el egy kivilágítatlan kerékpárost.

Szombaton Budapesten a XVI. kerületben a Csömöri út és a József utca kereszteződésében egy ötven éves férfi személygépkocsijával előzés közben áttért a túloldalra és elütött egy gyalogost. Bácsbokod külterületén egy 23 éves férfi autójával áttért a menetirány szerinti baloldalra és egy lassú járműnek, majd egy fának ütközött. A kocsiban ülő 16 éves nő életét vesztette, az autó másik utasa és sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiskunhalason egy negyvenéves férfi feltehetően gyorshajtás miatt személygépkocsijával egy útkanyarulatban kisodródott és betonkerítésnek ütközött, s a helyszínen életét vesztette. Szeged-Kiskundorozsma belterületén egy 58 éves férfi motorkerékpárjával egy álló tehergépkocsinak ütközött.

Hajdú-Bihar megyében Földes külterületén egy 56 éves férfi meghalt, miután személygépkocsijával áttért a menetirány szerinti baloldalra és felborult. Nógrád megyében Kálló külterületén egy 35 éves férfi tért le az útról autójával és életét vesztette.

Vasárnap hajnalban Apagy és Levelek között a 41-es főúton egy személygépkocsi áttért a menetirány szerinti baloldalra, és összeütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival, a balesetben egy ember életét vesztette.