Jenő
-2 °C
6 °C

Tízen haltak meg az utakon

2005.08.28. 10:39
Tíz halálos kimenetelű baleset történt péntek estétől vasárnap reggelig. Kivilágítatlan biciklis, gyorshajtás és elgázolt gyalogosok.

Tíz halálos kimenetelű baleset történt az utakon péntek estétől vasárnap reggelig, ezért a rendőrség fokozott figyelmet kér a közlekedésben résztvevőktől.

"Vigyázzanak a gyalogosokra, figyelmesen vezessenek, tartsák be a megfelelő sebességet illetve a KRESZ szabályait" - mondta Kovács Viktória főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.

Pénteken este Miskolc belterületén egy 30 éves személygépkocsi-vezető ütött el egy gyalogost, és Veszprém külterületén egy 42 éves tehergépkocsi-sofőr elgázolt egy egyelőre ismeretlen személyazonosságú gyalogost. Fejér megyében Mezőszilas belterületén egy olasz állampolgár személygépkocsijával ütött el egy kivilágítatlan kerékpárost.

Szombaton Budapesten a XVI. kerületben a Csömöri út és a József utca kereszteződésében egy ötven éves férfi személygépkocsijával előzés közben áttért a túloldalra és elütött egy gyalogost. Bácsbokod külterületén egy 23 éves férfi autójával áttért a menetirány szerinti baloldalra és egy lassú járműnek, majd egy fának ütközött. A kocsiban ülő 16 éves nő életét vesztette, az autó másik utasa és sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiskunhalason egy negyvenéves férfi feltehetően gyorshajtás miatt személygépkocsijával egy útkanyarulatban kisodródott és betonkerítésnek ütközött, s a helyszínen életét vesztette. Szeged-Kiskundorozsma belterületén egy 58 éves férfi motorkerékpárjával egy álló tehergépkocsinak ütközött.

Hajdú-Bihar megyében Földes külterületén egy 56 éves férfi meghalt, miután személygépkocsijával áttért a menetirány szerinti baloldalra és felborult. Nógrád megyében Kálló külterületén egy 35 éves férfi tért le az útról autójával és életét vesztette.

Vasárnap hajnalban Apagy és Levelek között a 41-es főúton egy személygépkocsi áttért a menetirány szerinti baloldalra, és összeütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival, a balesetben egy ember életét vesztette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?